Trainingen op maat

Waarnemen, observeren, communiceren / Sociaal collegiale opvang


Waarnemen, observeren, communiceren

Kim’s hart voor de Zorg is een professionele, kleinschalige thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in ouderenzorg. Wij zetten ons met liefde in door gezondheid, comfort en zelfstandig thuis wonen van cliënten te bevorderen.

Wat is de training W.O.C.?

In de training W.O.C. maken we het verschil tussen waarnemen en observeren bekend. Ook gaan we in op verschillende vormen van communicatie en wat hiervan de uitkomsten kunnen zijn. De hoofddoelen binnen deze training zijn:

  • Feedback geven
  • Feedback ontvangen
  • Omgaan met kritiek
  • Kritiek ombuigen naar feedback
  • Waarnemen
  • Observeren
  • Communiceren
  • Empathisch vermogen
  • Doel Aanpak Analyse

Marco: “Veel mensen verwarren het doel met het resultaat. Hierdoor zullen die mensen het resultaat wat ze zien als doel nooit halen.”

Dit is een interactieve training waardoor we iedereen erbij houden. We gaan onder andere in op de Roos van Leary. Wij benaderen deze alleen anders dan anders. Het is niet voor niets een training via THE PROVECTA WAY


Benieuwd?

Weten wat deze training voor uw organisatie kan betekenen? Aarzel niet maar neem vrijblijvend contact met ons op voor deze unieke training!


Sociaal Collegiale Opvang

Sociaal Collegiale Opvang, S.C.O., gaat verder waar een bedrijfsopvang team, BOT, stopt! Het ziekteverzuim is helaas bijzonder hoog landelijk gezien. Het CBS heeft kenbaar gemaakt dat de ziektecijfers nu het hoogste zijn in 10 jaar tijd. In alle branches is deze verhoging terug te zien. Des te belangrijker is het om goed voor elkaar te zorgen!

Het eerste wat u kunt doen is eigenlijk heel gemakkelijk. Luister naar de mensen en blijf weg van een oordeel of vooroordeel.

Marnick: “Hoe fijn is het als je ook met privéproblemen op je werk aan kunt kloppen. Dit zonder dat hier een waardeoordeel of ongewenst advies wordt gegeven!”

Wanneer iemand is aangesteld als medewerker Sociaal Collegiale Opvang, heeft men een klankbord. Dit klankbord zal, desgewenst, meedenken richting een oplossing. Maar deze persoon kan ook slechts dienen als zijnde een luisterend oor. Bij voorkeur is de medewerker Sociaal Collegiale Opvang iemand uit het team. Het is af te raden om hier een leidinggevende of iemand met die ambitie op te plaatsen!

Vooral het grijze verzuim kan met een medewerker Sociaal Collegiale Opvang worden teruggedrongen. Wanneer je namelijk iemand op het werk hebt waarbij je je 100% veilig voelt, ben je liever op je werk met een probleem dan alleen thuis!


Bent u geïnteresseerd in onze trainingen? Of zou u graag een training op maat willen laten ontwikkelen voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.
info@provectatrainingen.nl
-
06 - 46 14 22 84

Copyright (C) 2024 - Provecta Trainingen KvK: 90591828